LaunchPlatform logo
FAQ2021-04-20T10:53:34+00:00

Veelgestelde vragen

LaunchPlatform FAQ

Wat kan ik van het programma verwachten?2020-10-20T12:18:06+00:00

Na aanmelding wordt je uitgenodigd in ons afgeschermde platform. Stapsgewijs bouw jij aan je startup plan, wat je aan het eind van het programma kan exporteren. Je volgt online presentaties (in je eigen tempo) en gaat daarna aan de slag met de opdrachten die wij je meegeven. Je kan individueel of samen met jouw team aan de slag. Als je een hoofdstuk voor je gevoel af hebt, kun je hier feedback op aanvragen. Wij kijken dan naar wat jij geschreven hebt en proberen het (indien nodig) nog scherper te krijgen. Samen achterhalen wij of jouw startup idee een hoge potentie en haalbaarheid heeft!

Wat is het Value-for-Value principe?2020-10-20T12:18:12+00:00

We snappen dat het te mooi lijkt om waar te zijn. Je kan direct aan de slag met het uitwerken van jouw startup idee, je krijgt hands-on feedback en je eigen startup plan voorzien van een eind assessment. En je betaalt achteraf wat je zelf wil?! Het lijkt haast te mooi om waar te zijn..

De reden dat wij hiervoor hebben gekozen is omdat wij denken dat er ontzettend veel aspirant-startup-founders rondlopen, maar dat zij niet de juiste middelen of ervaring hebben om te starten met hun idee. Dit is ontzettend zonde van een potentieel impactvol idee, waar velen van zouden kunnen profiteren. Hierom willen wij de toegang tot ons platform zo laagdrempelig mogelijk houden.

Wij geloven dat wij een waardevol programma hebben neergezet en hopen dat jij hier waarde uithaalt en uiteindelijk ons daar naar waarde voor bedankt. Voor ons een groot risico, want wij zijn een commercieel bedrijf dat alles op eigen verdiensten draaiende houdt. Hierdoor zijn we des te meer gemotiveerd om jou zo goed mogelijk te helpen.

Hoe bepaal ik de waarde in het Value for Value principe?2020-10-20T12:18:20+00:00

Ga eens op onderzoek uit wat het kost om een businessplan te laten schrijven, wat een coach per uur kost, kortom als je dit programma niet had gevolgd, wat waren je alternatieven? Wees realistisch, doe wat goed voelt en geef waarde terug naar eigen draagkracht.

Hoe weet ik dat jullie vertrouwelijk met mijn idee omgaan?2020-10-21T07:57:37+00:00

Allereerst accepteer je onze algemene voorwaarden nog voor dat je ook maar iets met ons deelt. Hierin staat nadrukkelijk dat wij geen recht hebben om ook maar iets met jouw intellectuele eigendom te doen. De intellectuele eigendomsrechten van de gebruiker blijven ten alle tijden bij de gebruiker. LaunchPlatform of Golden Egg Check zal in geen enkele omstandigheid intellectueel eigendom (het idee, businessmodel, de uitwerking hiervan of overige door de gebruiker gecreëerde informatie m.b.t. deze context gebruiken voor realisatie van dat idee of verstrekking aan derden.

Tot slot, je deelt alleen wat je wil delen. Toch nog vragen over hoe wij omgaan met jouw gegevens? Stel ze gerust.

Wat zijn de vereisten om mee te doen aan het programma?2020-10-20T12:18:39+00:00

Laten we beginnen met het ophelderen van de term ‘startup’. In onze optiek wordt deze te pas en te onpas gebruikt voor het beginnen van een eigen bedrijf.

‘’Een startup is een bedrijf met een disruptief of vernieuwd businessmodel waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuwe of opkomende technologie of wanneer het bestaande producten/diensten in nieuwe (onbekende) markten wil uitzetten. Een startup heeft de ambitie om impact te maken op de samenleving en de visie en potentie om snel te groeien.’’

Binnen ons programma staat het startup gedachtegoed centraal. Dit wil zeggen, innovatieve ideeën, nieuwe producten/diensten of het betreden van nieuwe markten. Het programma richt zich dus ook op het valideren van aannames. Als jouw plan geen ambitie heeft, heeft het volgen van ons programma geen zin.

Wil jij een nieuw platform, app, innovatief product of dienst in de markt zetten, ben je ambitieus en wil je een markt veroveren? Push to start!

Wat kan ik niet van het programma verwachten?2020-10-20T12:18:51+00:00

Wij geven feedback en staan voor je klaar. Wij doen ons best om ze snel mogelijk te reageren op jouw vraagstukken. Daarnaast gaan wij het plan niet voor jou schrijven, wij gaan geen marktonderzoek voor je doen, etc. Wij leren je hoe je het zelf kan doen, de input is aan jou.

Wie zit er achter LaunchPlatform?2020-10-20T12:22:40+00:00

LaunchPlatform is een initiatief van Golden Egg Check. Wij zijn startup-analisten en helpen jaarlijks honderden startups de volgende stap te zetten, met marktonderzoek, met coaching of met investeerders. Wij hebben nauwe contacten met universiteiten en incubators en maken gebruik van de laatste kennis rondom startup succesfactoren.

Is het programma ook in het Engels te volgen?2021-05-25T12:30:36+00:00

Ja, vanaf december 2021 is het hele programma twee-talig; Nederlands en Engels.

Wat verwachten wij van jou?2020-10-20T12:18:44+00:00

Wij verwachten een positieve en ambitieuze houding. Daarnaast verwachten wij dat je ook daadwerkelijk werk gaat verrichten, zowel in het platform als tussen de opdrachten door (spreken met potentiele klanten/bedrijven).

Klaar voor?
Meld je aan

Lees meer
over ons